Tulcsik Melinda decemberben ismét megméreti magát a világ legjobb siket sízői között, de addig még a felkészülés dolgos hétköznapjait éli. Most éppen a pünkösdi hétvégén csatol lécet edzőjével, Egri Katival együtt. 

- Mi történt veled az utóbbi szezonban? 

- Részt vettem 3 Siket Európa Kupán, Franciaországban, Németországban és Ausztriában. A franciaországi Les Gets-ben sikerült a 3. helyezést elérnem szlalomban. Márciusban a szlovéniai Roglában szerepeltem FIS szlalom versenyen, és indultam a Magyar Kupában.  Gyorsan eltelt a szezon. 

-Mi volt az idényben a legjobb és a legkevésbé kellemes pillanat a sízésben, versenyzésben?

 -Sikerült a német-osztrák-horvát siket válogatott csapattal együtt edzeni Olaszországban, mely nagyon hasznos volt számomra. De sajnos volt olyan edzésünk is, amikor 2 napig nem tudtunk pályára menni, mert az erős szél miatt nem mentek a felvonók. Már az is nagyon jó volt, hogy együtt lehettem több hallássérült versenyzővel, de a technikában is nagyon sokat segített az edzőjük, jobban el tudta magyarázni jelnyelven, hogy mire figyeljek, és hogyan tudom a mozgásomat, testsúlyomat koordinálni. Vizuálisan jobban megértettem. Az edzéstervük is nagyon tetszett, a pályát is ők választották ki, volt közöttük válogatott síelő is, aki most segíti a siket sízőket a felkészülésben. Az egész légkör ideális volt, gyönyörű hely, jó minőségű havas pálya, de mivel több mint 900 km-re található Budapesttől, nincs lehetőségünk tovább maradni. 1-1 nap utazás nagyon fárasztó, és nekem hazatérés utáni másnap már dolgoznom kell. És, hát ezek a helyek elég költségesek is, ezért nem tudunk gyakrabban ilyen körülmények között edzeni. 

-Mikor mentek Katival edzőtáborba?

 -Most hétvégén, Pünkösdkor gleccseren sízünk. Már nagyon vártam. Egri Katival csaknem 7 éve edzünk együtt, és mint minden kapcsolat, ez is alkalmazkodással jár, nekem a munkahelyi szabadságokat kell megoldanom, Katinak pedig az ügyvédi munkája és a Síoktatók Magyarországi Szövetsége körüli teendőket, oktatásokat, stb.

-Bizonyára várod már a siketlimpiát, ami a következő szezon legnagyobb versenye lesz számodra. 

-Igen, 2019. december 12-21. között az olaszországi Santa Caterinában rendezik. Jelenleg csak a Siketlimpára készülök, jövőre pedig a Siket Európa Kupasorozat három versenyén veszek részt. Addig csak edzeni tudok, mert a FIS versenyek csak jövőre lesznek.

-Milyen volt a Magyar Kupában szerepelni? 

-Sajnos minden MK-versenyen rossz formában voltam, és sajnos kevesen vagyunk a kategóriámban. Jövőre is indulok biztosan, de ez függ az időponttól is, hogy ne essen egybe más fontos versenyekkel.

-Miben szeretnél fejlődni a következő idényre?

-Szeretnék szlalomban még gyorsabb lenni, az a kedvenc számom… Ha jobb lenne a technikám a kapuk között, akkor az időeredményem is javulna, de ehhez nagyon sokat kellene kapuk között edzeni, amire sajnos kevés lehetőség van. Persze, fontos még ehhez a megfelelő fizikai felkészülés is, ezért járok úszni és cross-fit edzésekre, ami elég kemény.  Emellett hetente kétszer futok, és koordinációs feladatokkal erősítem a robbanékonyságomat. Az óriás- műlesiklás nekem a legnehezebb. Keményen kellene gyakorolni az íveket, a technikát ebben a számban is.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.