A fehéroroszországi Minsk Raubichi pályáján rendezik a nyári biatlon-világbajnokságot, melyen a magyar csapat 4 versenyzővel vesz részt.

Szőcs Emőke szövetségi kapitánnyal a célokról és a verseny felkészülésben elfoglalt helyéről beszélgettünk.

- Nyári versenyen még nem voltunk a minszki pályán, így nem tudjuk pontosan mennyire különbözik a télitől, de elmondható, hogy nehéz pálya. A versenyzők felkészülése jól ment, így bízom benne, hogy ügyesek lesznek, de a legnagyobb célunk továbbra is a téli szezonon való jó szereplés az IBU kupákon, a téli Vb-n és az Európa-bajnokságon.
Még 3 kemény hónap van vissza a felkészülésünkből, melynek egy kiemelt állomása a nyári világbajnokság. Az elmúlt hónapokban több tábort és közös edzéseket tartottam a felnőtt versenyzőknek. Nagyon örültem, hogy életre keltettük a kispuskás galyatetői lőteret is. Szerencsések vagyunk, mert a biatlon alapjainak nagy részét Magyarországon is meg lehet tanulni, és lehet készülni.

-Milyen fejlesztendő területekre helyeztétek a hangsúlyt?

-A lövészet és az alapállóképesség fejlesztése folt a legfontosabb szempont a nyári világbajnokságot megelőzően, de kiegészítő sportként a biciklizés és a terepfutó versenyek is nagy szerepet játszottak válogatott biatlonosaink felkészülésében. Büki Ádám és Gyallai Soma vett részt ezeken a futásokon. Rajtuk kívül Pónya Sára és Panyik Dávid vesz majd részt a nyári vb-n, ők is nagyon motiváltak és becsülettel dolgoznak.

-A nyári világbajnokságon milyen eredményre számítotok?

-Nem céloztunk meg helyezéseket. Nekünk ez a nyári vb egy saját magunkkal való versenyzés lesz. Annál is inkább, hogy nincsenek sírolleres, kispuskás versenyeink, így csupán az edzésekkel tudtunk készülni. Természetesen jól akarunk szerepelni, a legjobbat kihozni magunkból, és értékelhető steljesítménnyel jönni onnan haza. 

A nyári világbajnokság augusztus 21-én kezdődik és augusztus 25-én ér véget Minsk Raubichi-ben.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.