A kétszeres olimpiai bajnok osztrák alpesi síző visszavonulása kapcsán válogatott versenyzőnk, Kékesi Márton foglalta össze gondolatatait, és idézte fel emlékeit. Ő ugyanis több alkalommal versenyezhetett együtt a világ egyik legsikeresebb sízőjével.

„Többször volt szerencsém együtt versenyezni Hirscherrel, többek között világbajnokságon, világkupán és FIS versenyeken. A leggyorsabb futamom Hirscherhez képest az 4,51mp elmaradás volt a St. Moritz-i világbajnokságon szlalomban, ahol világbajnok lett 2017-ben. Erre a futamomra mindig is emlékezni fogok és büszke is vagyok, mert célom volt, hogy 3-4 mp-re megközelítsem egyszer őt. A kombinációs számban pedig az edzőm, Walter Hubmann a pályán ugyanazon a helyen nézte a futamomat, ahol Hirscher édesapja. Hozzám hasonlóan Marcelnek is az édesapja volt az első edzője, és az utolsó is. Nekem még nem tudom, hogy ki lesz az utolsó edzőm, de bármi lehetséges. Szerintem fontos, hogy a szülő aktívan támogassa a gyereke versenyzői karrierjét, főleg a kisgyermekkorban. De kellenek más edzők is a sikeres szerepléshez.

Ami imponáló volt számomra az egyértelműen a sítechnikája. Hirschert a maximális precizitás, az első kaputól az utolsó kapuig küzdés jellemezte, valamint a kiegyensúlyozott menetek, és a látványos erőfölény a többiekkel szemben. A személyiségében pedig a komolysága és a higgadtsága volt példamutató számomra. Nem hiába szoktam nézni a meneteit verseny előtt, mert jó vizuális edzés nekem. Hirscher utolsó versenyét Andorrában, én kommentálhattam a stúdióból Szabó Gáborral az Eurosporton, ami hatalmas élmény volt.”

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.