A Nemzetközi Biatlon Szövetség elnökével, a svéd Olle Dahlin találkozott a Magyar Sí Szövetség két vezetője, Miklós Edit elnök és Szentgyörgyi Zoltán főtitkár. A megbeszélésre, melyet az IBU elnöke kezdeményezett, szeptember 9-én, Budapesten került sor. A svéd szakember a találkozót két célból javasolta, egyrészt ezt egy jó lehetőségnek tekintette, hogy a Magyar Sí Szövetség és az IBU közötti a szakmai kapcsolat kiszélesítése érdekében elinduljon egy párbeszéd, másrészt az új főtitkárral szeretett volna megismerkedni.

A találkozó sportdiplomáciai szempontból jelentős volt, ugyanis a szövetség vezetői fontos ügyekről beszélgethettek a svéd szakemberrel. Ezek közül kiemelkedett Galyatetői Sífutó és Biatlon Centrum. A jó adottságokkal rendelkező sífutó és biatlon pálya edzőtáboroknak, versenyeknek és sportág népszerűsítő aktivitásoknak a helyszíne. De nagy szükség lenne a modernizálásra. A síszövetség vezetői kérték, hogy az IBU elnök nézze meg annak lehetőségét, miként lehetne felújítani a pályát. Az elnök úr megígérte, hogy utána jár, hogyan járulhatnak hozzá az átalakításokhoz.

Elmondta azt is, hogy az IBU változásokon megy keresztül, a versenyszabályok és a szervezet belső működésében egyaránt, egy innovatívabb, anyagikban megerősödni kívánó szövetség fejlesztését képzeli el. Olle Dahlin a Magyar Sí Szövetség együttműködését kérte abban, hogy ha van változtatási javaslat, mindenképp küldje el, hogy a magyar érdekeket érvényesíthesse az átalakítások során. Bízik abban, hogy a magyar szövetség szoros kapcsolatot alakít ki az IBU-val a jövőben. Egyúttal meghívta sportvezetőinket az IBU rendkívüli kongresszusára, amelynek október 18. és 20. között München ad otthont.

Olle Dahlin nem először járt Budapesten, tavaly egy nemzetközi biatlon szeminárium vendége volt, és ott már megismerkedett Miklós Edittel. A mostani találkozón megköszönte a szakmai rendezvény lebonyolítását, és bízik benne, hogy Budapest helyszíne lesz a hasonló típusú rendezvényeknek.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.