Két világversenyen is képviselték a magyar színeket biatlonosaink. A kitűzött cél a világbajnokságon és az Európa–bajnokságon is az volt, hogy mindenki a legtöbbet hozza ki magából. A szövetségi kapitány a következőképpen értékelt:

„Versenyzőim mindent megtettek, hogy a legjobb formájukat hozzák az Antholz-Anterselva-i világbajnokságon. Sárának sikerült megmutatni tehetségét, a fiúknak kevésbé. Ennél többre képesek, és tudom, hogy a befektetett munka nem vész el, jönni fognak az eredmények.
Mindenképpen jó volt ott lenni, és önmagában az, hogy megszerezték az indulási jogot erre a rangos eseményre, azt hiszem, hogy nagy értékkel bír. Még szokni kell a versenyzőknek ezt a közeget, de mindez nagy lehetőség volt, a tanulásra és a tapasztalatszerzésre, ami a jövő fejlődéséhez elengedhetetlen. Dolgozunk tanulunk, és küzdünk az előrejutásért. 

Az Európa-bajnokság is véget ért. A VB után itt sajnos kicsit érződött mind a mentális, mind a fizikális fáradság a versenyzőkön. Sára meg is betegedett, ezért a szuper sprinten nem állt rajthoz.

Mindezek ellenére a váltóversenyen több csapat is mögöttünk végzett, és örültünk az eredménynek.  Azt mindenképp látom a versenyzőkön, hogy a múlt szezonhoz képest sokkal több odafigyeléssel dolgoznak. Hogy kezdik a valódi versenysport, élsport életformát megtanulni, és ez ismét egy lépcsőfok meglépését jelenti. Az EB megrendezése és lebonyolítása nem volt akadálymentes, a meleg időjárás a természetes hó hiánya nem könnyítette meg a szervezők dolgát. Több edzést is töröltek, és rövidebb körökön tudták lebonyolítani a versenyt a Minsk-Raubichi biatlon centrumban. Jelenleg is itt tartózkodunk, ugyanis a héten lesz az idény utolsó  IBU kupája, mely szerdán a női sprinttel kezdődik.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.